Home
Introductie  Paardrijlessen  Kinderfeestje  Ruiterkamp  Sportlease  Wedstrijden  Carrousel  Voltige  Paard & Fit  Freestyle  Mennen  Website  Foto albums  Contact  Shop 

Onze ruiterkampen zijn voor kinderen met rijervaring tot 12 jaar, voor kinderen van De Schimmelkroft als buitenaf. Per zomervakantie zijn er twee kampweken, de eerste en laatste week van de schoolvakantie regio noord.

De kinderen zijn maandag t/m donderdag van 09:00 - 16:30 op de manege. Tussen de middag verzorgen wij een gezamenlijke maaltijd. De vrijdag wordt afgesloten met een barbecue en een bonte avond tot 20:00. Hierna kunnen de kinderen om 20.00 uur worden opgehaald. Het aantal deelnemers per week is maximaal 24. Er wordt een uitgebreid programma gemaakt, waarin de verzorging van de pony en het rijden uiteraard centraal staan. De leiding bestaat uit een vaste groep van 5 personen. Iedere deelnemer heeft tijdens de hele week samen met iemand anders een ‘eigen’ verzorgpony. Er wordt dagelijks ongeveer 1,5 uur op verschillende pony's gereden. Hiernaast wordt er aandacht besteed aan de theorie.
Iedere deelnemer ontvangt een dagboekje, dat mee naar huis kan worden genomen. Ook is er tijd voor het doen van spelletjes en een uitje.
De week wordt afgesloten met een proefjes, dat door een echte jury worden beoordeeld. De uitslag zal vrijdagavond, in het bijzijn van de ouders, bekend gemaakt worden.

De kosten per week bedragen € 275,- per persoon. Er zijn geen bijkomende kosten tijdens de ponyweken, uitgezonderd het kopen van snoep.
Voor meer informatie en inschrijving kun je de ruiterkamp folder downloaden. In verband met de grote belangstelling kondigen wij de datum van de inschrijving aan via de nieuwsbrief of het publicatiebord in de foyer.