Home
Ruiterkampen 2023  Introductie  Paardrijlessen  Kinderfeestje  Sportlease  Wedstrijden  Carrousel  Voltige  Paard & Fit  Freestyle  Mennen  Website  Foto albums  Contact  Shop 
Loswerken  Schriktraining  Grondoefeningen 

Freestyle is een trainingssysteem om paarden en mensen te trainen. Het systeem is ontstaan uit een persoonlijke trainingsmethode van Emiel Voest. Emiel heeft uit verschillende disciplines trainingsvormen gecombineerd en op deze wijze is een nieuw trainingssysteem ontwikkeld. Dit systeem richt zich niet alleen op het rijden maar ook op andere aspecten die met het paard te maken hebben, zoals huisvesting en management, gedragsproblemen, enzovoort.

De belevingswereld van een paard is die van een schrikachtig prooidier dat vlucht om zijn leven te redden. Het is een onvoorstelbaar gevoelig dier, lichamelijk maar ook emotioneel. Lichaamstaal is het voornaamste communicatiemiddel. Volgen zit paarden in de genen, maar dan wel het volgen van een leider. Dit hoeft niet eens perse een ander paard te zijn. Als een mens die plaats kan innemen, is dat voor ons paard een acceptabel alternatief. Op het moment dat wij beslissen dat we een paard gaan rijden (houden, trainen, verzorgen), plaatsen we onszelf in een leidinggevende positie en moeten we met het dier gaan communiceren op een manier die het paard begrijpt. Het paard zal op zijn beurt ons beter gaan begrijpen, wat de basis vormt voor wederzijds respect en vertrouwen. Zodoende groeit een relatie waarin mens en paard hun eigenheid behouden en waarin de dominantieverhouding voor beiden duidelijk is. Vanuit deze basis omgaan en trainen met paarden, is de kern van het Freestyle-systeem.

Freestyle lessen worden gegeven door Sanne van Bergenhenegouwen en kunnen afgesproken worden door middel van een privéles. Het afspreken van een les kun je bij de bar of via de mail bij Sanne van Bergenhenegouwen De kosten zijn op basis van een privéles.

Schimmelkroft ST in het zadel Voltige Carrousel Classic