Home
Introductie  Paardrijlessen  Kinderfeestje  Ruiterkamp  Sportlease  Wedstrijden  Carrousel  Voltige  Paard & Fit  Freestyle  Mennen  Website  Foto albums  Contact  Shop 
FNRS menbewijs 

Dankzij het enthousiasme van Ronald Cats hebben wij op De Schimmelkroft een clubje menners. Op dinsdagavond van 19.30 - 20.30 en van 20.30 – 21.30 leren zij, op basis van de KNHS/FNRS menopleiding, de beginselen van het mennen en bekwamen zij zich in oefeningen in het mennen in de rijbaan. Het mennen is bij ons laagdrempelig en bedoeld om kennis te maken met deze leuke tak van de paardensport. De instructie en het onderhoud van wagens en harnachement gebeurt door de deelnemers zelf. Hierdoor kunnen wij de lessen voordeliger aanbieden.
Ruitersportcentrum De Schimmelkroft richt zich voornamelijk op oefeningen en technieken waarbij geen gebruik wordt gemaakt van de openbare weg.
Tijdens de lessen wordt met max. 4 aanspanningen gewerkt. Het in- en uitspannen en verzorgen gebeurt buiten de lestijd. Uiteraard komen ook onderwerpen als tuigenkennis, het in- en uitspannen en de theorie van het rijden uitgebreid aan bod. Jaarlijks wordt er twee keer een KNHS/FNRS menproef georganiseerd.
Het is niet noodzakelijk dat je kunt paardrijden, ook hoef je niet via lesverband aan De Schimmelkroft verbonden te zijn om mee te kunnen doen. Jan Tuin is verantwoordelijk voor de instructie. Hans Rengers zorgt voor het onderhoud van de wagens. Gerrit Viveen onderhoudt de contacten tussen de leerlingen en aspirant leerlingen en De Schimmelkroft. Ronald Cats blijft aan De Schimmelkroft verbonden als adviseur op gebied van onder andere de aanschaf van tuig en wagens, de website en wedstrijden.

Kosten junioren en senioren € 35,- per les
Inschrijven kan in de foyer via het lesboek of bij Mandy Klooster